Onko minun liityttävä kuntosalille jäseneksi?

Useille valmennettaville on järkevää tehdä lihaskuntoharjoittelu kuntosalilla. Alkuun pääset kuitenkin hyvin myös kotitreenin avulla käyttäen vastuksena omaa kehonpainoa, kahvakuulaa, kuminauhoja tai kyykkäämällä esim. lapsi reppuselässä. Kotiharjoittelua voimme käydä läpi kotonasi tai Lempäälässä kotisalillani. Kotiharjoittelun haasteena on se että sille voi olla ns. haastavampaa löytää aikaa – pyykkivuori tai muut tekemättömät työt muistuttavat olemassaolostaan ja motivoituminen tehokkaaseen harjoitteluun voi olla vaikeampaa kuin kuntosalilla, missä voit keskittyä vain ja ainoastaan itseesi ja harjoitteluun. Liian usein kuulee sen, että lattialle ei tule mentyä jumppaamaan tai venyttelemään, koska harjoittelua häiritsee joko lapset tai karvaisemmat kaverit.

Et tarvitse kuitenkaan kallista jäsenyyttä kuntokeskukseen – kaupungin tai kunnan saleilla on kuitenkin yleensä täysin riittävät välineet salitreeniin ja kertamaksu voi olla 2 € luokkaa. Sarjakortit, joita voit ostaa liikuntaseteleillä, ovat yleensä myös edullisia. Joillakin kuntokeskuksilla on omat personal trainerit, joten niillä en toimi – voit varmistaa asian joko suoraan saliltasi tai minulta.

En ehdi liikkumaan - kannattaako minun ottaa valmennusta?

Elämäntilanteesta riippuen optimaaliseen hyvinvointiin tähtäävät toimet ovat erilaisia. Ollessamme väsyneitä motivaatio liikuntaa ja hyvää ravitsemusta kohtaan vähenee ja teemme ratkaisuja, mitkä johtavat hetkelliseen mielihyvään – ei kuitenkaan energiseen arkeen. Liikunta on usein ensimmäinen asia mikä jää, kun kalenterimme täyttyy muista menoista tai työ vie kaiken energiamme. Usein myös palautuminen kärsii ja ruokavaliomme koostuu nopeista hiilihydraateista. Usein jo pienillä teoilla saamme laivaa käännettyä vähitellen oikeaan suuntaan. Pienet muutokset eivät ole pelkästään helpompia toteuttaa vaan myös pitkällä aikavälillä niitä kaikkein pysyvimpiä.

Selvitetään yhdessä resurssit elämäntapamuutoksiisi – vähemmän on toisinaan enemmän ja hyvinvointi kannattaa punnita pitkällä aikavälillä, ei tiukan 3 kuukauden kuntokuurin tuloksien perusteella.

Voinko maksaa valmennuksen työnantajan tarjoamilla liikuntaseteleillä?

Voit, maksuvälineenä käy yleisimmät käytössä olevat liikuntasetelit, -passit ja mobiilimaksut. Mikäli listassa ei ole työnantajasi tarjoamaa liikuntaetujen maksumuotoa, ota minuun yhteyttä. Voit maksaa myös vain osan valmennuksesta liikuntaseteleillä, loppu maksusta onnistuu kortilla tai laskulla.

Maksuvälineet:

  • Korttimaksu (Debit)
  • Smartum Liikunta- ja kulttuuriseteli
  • Smartum Saldo
  • Smartum Mobiili
  • Tyky-Kuntoseteli
  • Tyky OnLine
  • Virikeseteli, Ticket Mind & Body (Edenred)
  • ePassin SporttiPassi
  • eazybreak